Back to top

Kellár F. János Immánuel

A Csevej Immánuel alapítója és házigazdája, a Jóra Való Törekvés Alapítvány vezetője, a Gizella-díj létrehozója, író, előadóművész, borszakértő, karitatív és kulturális szervező.

Kellár F. János Immánuel„1984. március 14.-én születtem Budapesten, s azóta Szentendrén élek. Művészettörténet-filozófia diplomám mellett borszakértői és bortanácsadói diplomát is szereztem, s közel száz hazai és nemzetközi borversenyen zsűriztem vagy vezettem azok szakmai stábját. Íróként eddig öt önálló kötetem (egy hangoskönyvem) jelent meg, s büszke vagyok rá, hogy olyan nagyszerű emberek írták ajánlásaimat, mint Bánffy György, Pirk Jánosné Remsey Ágnes, Prof. Dr. Magyari Beck István, Dr. Balázs Tibor, Konczek József, vagy éppen Törőcsik Mari. Színészként és színpadi szövegíróként a Mutatvány c. világirodalmi darabbal és a Föltámadás szomorúsága c. Ady Endre műveiből építkező előadással hosszú ideig turnéztam. Karitatív és kulturális tevékenységeim mellett, évek óta számos civil szervezet önkénteseként is dolgozom. 2013-ban megalapítottam Szentendre Ifjúsági Érdemét a Gizella-díjat, melynek érdemrendjét a Munkácsy-díjas szobrászművész Pistyur Imre tervezett. 2016-tól a Törőcsik Marival közösen létrehozott Jóra Való Törekvés Alapítványt vezetem. A Csevej Immánuel műsoromat 2010-ben indítottam el (akkor még csak Csevej néven), s ennek azóta is házigazdája és producere vagyok. Ha időm engedi, olvasok, színházba járok, sportolok, gitározok, családfakutatással foglalkozok, s mivel nagyon fontos számomra a család és a barátok, velük is sok időt igyekszem eltölteni."

 

További információk:

A Csevej Immánuel csapata, a műsort segítő barátok és partnerek mellett a kezdetektől összetartó közösségként dolgozik. Külön köszönet jár azonban Lévay Gergelynek és Lévay Máténak, akik közel egy évtizeden keresztül (2010-2019) voltak a rendezvénysorozat önkéntes munkatársai. Nélkülük nem valósulhatott volna meg mindaz, amit ma sikerként könyvelünk el! Köszönjük szépen!